Guvernatorul casei 1

Casa I este o casa foarte speciala, şi pentru a înţelege puterea guvernatorului ei, numit si Guvernatorul astrogramei, trebuie să înţelegem mai intai ce inseamna Casa I intr-o astrograma.

Prima casa, aşa cum sugerează şi numele, reprezinta  începutul - începuturile tale ca persoană în această lume ca si corp cu forma şi aspect. Cuspida casei I, denumita Ascendent, nu poate fi calculat decat atunci când se cunoaşte data exactă a naşterii. Zodia şi gradul Ascendentului arată, simbolic, orizontul de est in momentul nasterii noastre. Toate planetele din astrograma sunt exprimate prin Ascendent si casa I, astfel încât poti sa deduci cat de important este sa ne intelegem foarte bine Ascendentul si casa I din astrograma noastra.

Casa I este considerata cardinala, adică este activa, dinamica şi iniţiatoare. Acesta este prima dintre Casele vietii noastre, şi, ca atare, reprezinta aspectul nostru fizic, corpul si personalitatea noastra. De asemenea, descrie modul în care dorim să aparem, fata pe care vrem sa o aratam lumii şi ce fel de masca, de ambalaj am decis sa purtam in fata celorlalti.

Zodia Berbec este zodia ce corespunde in mod natural casei I iar planeta Marte este guvernatorul ei natural. Deci, indiferent de zodia in care se afla Ascendentul fiecaruia dintre noi, sentimentul de "Eu" - "Eu sunt", este innascut in aceasta casa. Initial, orice nou-născut nu se poate gândi decat la el insusi si la nevoile lui de baza, pentru a supravietui. Aceste nevoi de baza  sunt canalizate prin guvernatorul casei I, conform zodiei si casei astrologice in care se afla. Pe langa aceasta orientare de baza, egocentrica, exista sentimentul minunat al noutatii, dorinta de explorare si entuziasmul care se intalneste intotdeauna in tot ceea ce este la inceput si nou.
Acolo unde este plasat guvernatorul Ascendentului este, de fapt, locul unde ne dorim cu adevărat sa fim.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu