Lilith in Balanta

Luna Neagra in Balanta

Aici este vorba de dificultatea de a se plasa sine in raport cu ceilalti, de a-si gasi drumul - comportamentul - si cuvintele potrivite in fiecare relatie. Din punctul de vedere al relatiilor, Balanta inseamna armonie. Trebuie gasit echilibrul intre sine si altii (altele). A-i accepta pe altii fara a se nega pe sine. Notiunea de cuplu - asociere - are o valoare importanta, ale carei lectii sunt concilierea, intelegerea si defensiva. Vor fi o multime de probleme legate de cuplu sau asocieri. Desi nativul are nevoie de armonie in viata sa si doreste sa astearna pace in relatiile sale - de multe ori chiar in detrimentul sau – celalalt decide pentru el. In acelasi timp, nativul nu se poate afirma el insusi si nu poate trai fara altcineva. De multe ori isi percepe partenerul (asociatul) ca pe un invadator a lumii sale private dar nu poate sa isi organizeze legaturile. Aceasta lipsa de incredere in sine il obliga sa sufere. Chiar daca se simte nefericit, evitarea confruntarii nu este o idee buna. Pe de alta parte, pentru a se proteja unii pot reactiona violent, impulsiv intr-un moment nepotrivit. Nu exista nici un loc pentru propria sa vointa,  ale altora vor fi mai puternice. Nativul va trebui sa treaca prin incercari deoarece ceialalti nu ii vor permite sa se exprime sau i se vor opune chiar si atunci cand stie care adreptate si ca ceialalti gresesc. Si totusi, el trebuie sa se stapaneasca si pur si simplu sa ii accepte pe ceilalti asa cum sunt. Sa daruiasca fara motive ulterioare, sa fie subiectul dorintei altora, sa puna propriile sale dorinte la o parte - aici sunt o parte din lectiile pe care nativul va trebui sa le invete inainte de a va avea posibilitatea de a-si exprima vointa sa.


Mai mult decat atat, Luna Neagra in Balanta poate dezvolta o indecizie patologica: nativul s-ar putea ca niciodata sa nu ia o decizie. Prin urmare, el va trebui sa isi clarifice pozitiile si sa le afirme fara ambiguitate chiar daca se creaza situatii incomode. Deoarece alegerile vietii sale sunt luate la nivelul subconstientului, el nu poate sa le explice si nu suporta sa fie obligat sa astepte si sa aiba rabdare. El va trebui sa isi sacrifice anumite valori, sa pastreze doar esentialul. Semnele de aer au tendinta de a-si rationaliza emotiile. Pentru ca iubeste pacea, Balanta are grija sa nu fie supusa emotiilor. Cu Lilith aici, Balanta se refugiaza in indiferenta si insensibilitate. Pericolul aici este de a sta intr-un turn de fildes.

Berbecul opus Balantei, il va obliga sa rezolve problemele. Ego-ul trebuie sa isi gaseasca locul sau printre ceilalti. Paralizat la inceput, nativul trebuie sa gaseasca mediul fericit in relatia sa daca vrea sa se exprime. La fiecare ciclu de 9 ani, incepe un alt tip de relatie care va trece prin schimbari in viata permitandu-i o mai buna auto-exprimare. Deci, ego-ul despre care s-a dezbatut atat de mult la inceput se va afirma treptat. Chiar daca el viseaza la „o alta lume”, nativul trebuie sa traiasca realitatea de zi cu zi, ceea ce i se ofera si trebuie sa mentina in permanenta stabilitatea, echilibrul intre a fi rabdator, respectuos, cooperant cu altii si timiditatea si sensibilitatea lui. S-ar putea sa aiba talente artistice pe care sa le foloseasca sau sa aiba o meserie in care spiritul de conciliere este necesar. Exprimarea personala va fi intotdeauna legat de relatiile interumane.

In vietile anterioare, sufletul se poate sa fi abuzat de putere sociala pe care a avut-o si a fost nedrept. Pe de alta parte, s-ar putea sa fi avut de suferit de pe urma nedreptatii. Exista aici o trauma legata de echitate si pozitie sociala. Suflet s-ar putea sa fi avut de ales intre rebeliune si supunere.

Astazi nativul poate fi obligat sa indure situatii care il vor duce sa isi clarifice pozitia, sa ia parte sau sa refuze puterea sociala. De asemenea, el poate avea o datorie karmica fata de justitie sau trebui sa indure o nedreptate care-l va obliga sa se schimbe.

In cazul in care Lilith este la inceputul Balantei, nativul trebuie sa isi gaseasca calea singur, sa invate cum sa fie cu ceilalti fara a se subestima, intr-o co-operare cu ei ca egali. In aceste cazuri, asocierile vor fi de cea mai mare importanta. Ele nu trebuie sa fie pe de tipul dominatiilor.

 In cazul in care Lilith este chiar la sfarsitul Balantei, modificari din viata sunt fie interne sau externe. Pozitia lui Venus pozitie si casa in care se afla Luna Neagra, il vor ajuta sa inteleaga procesul si rezultatele probabile. Vor fi renuntari, sacrificii de sine pe care nu trebuie sa le traiasca ca si frustrari, ci ca detasarea necesara pentru evolutia sa.

Cuvinte cheie: dificultati in uniuni, asocieri si intalniri - tendinta de de a refuza conventiile sociale - egoismul - magnetismul - frustrare - snobism - dorinte nesatisfacute - o mare putere asupra altora – probleme de sanatate (nefrita) - vaduvie

Autor: Marie Dominique (traducere astrospot.ro)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu