Lilith in Leu

Luna Neagra in Leu

Putere, influenta, si suprematie: Lilith accentueaza aceste trasaturi ale Leului. Nativul are ceva de rezolvat in ceea ce priveste dominatia. Aici este o ambiguitate: fascinatia, impreuna cu respingerea a ceea ce este nobil, luxos si somptuos. Nativul trebuie sa isi exercite influenta sa asupra celora din jur. El simte, de asemenea, cu inima sa p cei pe care ii iubeste si carora le daruieste „cunoasterea interioara a lucrurilor si fiintelor”. El stie intuitiv, ce cale trebuie sa urmeze si el vrea sa ii oblige sa o urmeze. Dar lucrurile nu merg asa cum isi doreste el. Autoritar intr-o maniera paterna si amabila, nativul trebuie sa invete cum sa le permita altora sa traiasca si - uneori – sa plece... El are o sete de putere pe care niciodata nu si-o va satisface asa cum si-ar dori, pentru ca nu exista o imposibilitate absoluta de a le dicta altora. El va trebui sa invete cum sa isi uite propriile sale dorintele si ego-ul sau trebuie sa fie dizolvat. Nativul poate straluci mai departe fara a fi la primul loc. Tentatia cultului personalitatii nu este niciodata prea departe. Capcanele vor fi sa isi exercite autoritatea sub acoperirea unor principii traditionale sau avangardiste. El poate fi centrul unui grup, admirat sau idolatrizat de catre membri. Pe de alta parte, nativul poate lupta pentru idei pe care el nu le aplica in propria sa viata, pentru ca el nu vrea sa se constranga si isi doreste sa isi protejeze ego-ul sau. El poate simti o nevoie excesiva pentru placerea intensa, pasiune si puterea pe care niciodata nu si-o va satisface. Puterea instinctiva de afirmare de sine vine inapoi dupa fiecare esec si de fiecare data tentatia de a avea din nou acelasi comportament este acolo. Nativul trebuie sa controleze si sa isi restranga puterea lui instinctiva.


Varsatorul - opus Leului – ii va impune nativului obiective pe termen lung, il va obliga sa gandeasca, sa calculeze consecintele actiunilor sale, sa puna la indoiala modul sau instinctiv de actiune, sa isi planifice comportamentul sau, fie constient. De asemenea, exista un potential artistic de a se dezvolta pe un alt drum. Nativul poate fi un profesor. In alte vieti, s-ar putea sa fi exercitat o putere la un nivel inalt. De asemenea, se poate sa fi fost un artist. Puterea abuziva sau zdrobit de inferioritate? Oricare ar fi fost concursul, sufletul si-a pastrat astazi o amprenta a carei vinovatie o simte atunci cand se confrunta cu situatii similare. Poate sa aspire dupa putere in detrimentul a tot sau poate lupta impotriva celor despotici.

In cazul in care Lilith este intre 0° si 2° in Leu, exista o renastere, o noua personalitate se naste. Dar miscarea nu poate fi accelerata. Nativul trece prin perioade de temeri in cazul in care lucrurile sunt pastrate instinctiv (a se vedea pozitia lui Marte in astrograma). Apoi traieste perioade in care se elibereaza de trecut.

In cazul in care Lilith este intre 28° si 30° in Leu, nativul va incerca sa foloseasca influenta sa prin cuvinte, sa isi transfere cunostintele sale cu ajutorul autoritatii innascute a Leului, impreuna cu incercarea sa de a se adapta el insusi la ceialalti oameni si la realitate. El trebuie sa gaseasca o noua directie pentru darurile sale in scopul de a le transforma si de a servi altor persoane.

Cuvinte cheie: ambitie - sexualitate - vointa rece - megalomanie - mare vitalitate - aroganta - succesul este de multe ori aici, dar provocari in creativitate si dragoste - inima si ochii sunt fragili.

Autor: Marie Dominique (traducere astrospot.ro)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu