Luna in astrologie

In astrologie Luna reprezinta sentimentele şi emoţiile. La fel cum Luna trece prin mai multe faze de-a lungul unei luni, in acelasi mod si emotiile noastre trec prin mai multe faze. Pentru ca sa afli care zona a vietii tale trece prin aceste faze, trebuie sa aflii in ce casa astrologica se afla Luna in astrograma ta natala. 

Luna este planeta care guverneaza zodia Rac si Casa a 4-a dintr-o astrograma. In mod traditional, Luna este asociata cu: mama, familia, casa, emotiile, trecutul, publicul (acest lucru se datoreaza naturii intuitive a Lunii care ne ajuta sa simtim ceea ce lumea din jur simte).
Luna în astrologie descrie: Atașamentele tale emoționale, sectorul vieții tale care este cel mai fluctuant, nevoia de securitate, exprimarea emoțională, instinctele, hrana, intuiția, etc
Luna reprezintă energia emoțională și obiceiurile tale. Este zona ta de comfort – arată ce te face să te simți în siguranță și mulțumit și cum reacționezi din punct de vedere emoțional. Energia lunară este schimbătoare și poate lua diferite forme: de la impulsivă, la hrănitoare, la creativă, la rezervată – depinde de zodia în care se află Luna în astrograma ta personală.

În mitologie Luna era zeita Diana (zeita vânătorii), sora geamănă a lui Apollo (zeul Soarelui).

Zodia in care se afla Luna in momentul nasterii tale, te ajuta sa stii cum ai putea sa-ti exprimi mai bine sentimentele. De exemplu, daca Luna este plasata in zodiile de aer (Gemeni, Balanta, Varsator) este posibil sa ai unele dificultati in a exprima ceea ce simti. Dar datorita faptului ca ai capacitatea de a te detasa emotional, poti fi un ajutor pretios pentru ceilalti in situatiile care necesita obiectivitate si detasare emotionala. Atunci cand Luna este plasata in zodiile de aer (Rac, Scorpion, Pesti), poate fi dificil pentru tine sa nu te lasi purtat de emotii si sa separi emotiile tale de cele ale celor din jurul tau.

Daca nu stii in ce zodie se afla Luna in astrograma ta, poti afla introducandu-ti datele tale de nastere in programul de aici: astrograma.

Daca vrei sa aflii detalii despre Luna in semnele zodiacale, citeste aici despre Luna in zodii in astrograma natala.