O astrograma este unica?

Arta astrologiei consta in unicitatea fiecarei astrograme. Avem nevoie să abordam fiecare horoscop natal ca si cum ar fi un mister şi o poveste despre viata unei persoane. Si asta pentru că evenimentele din viaţa unei persoane se pot întâmpla numai în cazul în care acestea sunt promise de astrograma natala. O cămilă nu poate zbura, nici un peşte să mearga. În mod similar, o persoană in a carei astrogramă nu exista predispozitia catre divorţ, ca si un posibil eveniment de viata, va fi foarte puţin probabil să-l obtina, chiar şi atunci când casatoria sa trece prin niste perioade fosrte grele.  

Cu alte cuvinte, în scopul de a înţelege exact modul în care viaţa unei persoane se va desfasura, in astrologie avem nevoie de o colecţie de metode, de formule, un set de teste.Cu cat sunt mai exacte aceste metode si cu cat avem mai multe metode, cu atat putem înţelege mai bine potenţialul unei persoane şi dacă el se va manifesta.

De fapt sunt două tipuri de teste: teste al potentialului (factorii si tendintele comportamentale dintr-o  astrograma natala care care la un moment dat se pot manifesta), şi teste de desfăşurare, adică ceea ce va declansa factorii si tendintele natale. Un astrolog poate vedea, de exemplu,  care este natura unei persoane, sau ce fel de evenimente vor tinde de a da rezultate.