Nodul Nord


Nodul Nord
"Urmează-ţi fericirea şi universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri!" - Joseph Campbell.

Cu toţii avem un drum în viaţă, o călătorie pe care sufletul nostru şi-a propus să o facă. Există nişte puncte matematice într-o astrogramă, şi în viaţa noastră, care sunt cele mai apropiate de Sursa Divină, şi în aliniament cu scopul vieţii noastre. Însă această călătorie nu este tocmai uşor de făcut, pentru că trebuie să ne desprindem de tot ceea ce ne este familial, de persoanele, situaţiile şi lucrurile care ne sunt atât de familiale. Prin contrast, Sensul Vieţii, reprezintă acele informaţii care ne interesează cu adevărat, care ne aprind focul interior şi ne fac să ni se aprindă beculeţul. Oamenii care ne ghidează spre Sensul Vieţii noastre sunt aceia faţă de care ne simţim atraşi fără nici un motiv, nu par să se potrivească cu tipul de persoane de care suntem atraşi de obicei, dar care poseda tocmai acele aptitudini şi abilităţi pe care noi încercam să ni le dezvoltăm.

Uneori ne întâlnim cu Sensul Vieţii noastre întâmplător. Întâlnim o persoană sau citim o carte şi dăm peste un subiect care ne face să simţim o furnicătură, sau să simţim intuitiv ca acel lucru este important pentru noi. Un indicator al conectării cu Sensul Vieţii este senzaţia de atemporalitate, parcă pierdem complet noţiunea timpului.

Există, desigur, multe moduri prin care ne putem descoperi Scopul vieţii, sau adevărata fericire în viaţă. Pentru mine însă, valoarea mare a astrologiei este că ne ajuta să ne aliniem instantaneu cu scopul vieţii noastre autentice. Acest punct astrologic, Nodul Nord, este indicat de semnul și casa de plasare a sa, și devine mai individualizat dacă investigăm guvernatorul planetar al Nodului şi aspectele pe care le fac celelalte planete cu Nodul Nord.

Cred cu adevărat că, dacă privim Axa nodurilor ca şi inima unei astrograme, și Nodul Nord ca punct al fericirii, şi ne recalibram viața în jurul acestui punct central, toate celelalte planete și destinații de plasare vor începe să funcționeze în modul în care au fost destinate să funcţioneze atunci când ne-am incarnat.

Pentru a ne descoperi Sensul Vieţii, trebuie să ne uităm într-o astrogramă la:


1. Zodia şi Casa astrologica în care se afla Nodul Nord - Este o idee excelentă de a începe să scrii cuvinte cheie atât pentru semn cât şi pentru casa în care se afla plasat nodul nord și să le amesteci.

2. Zodia şi Casa astrologica în care se afla guvernatorul Nodului Nord şi aspectele pe care le face cu celelalte planete - Această planetă, mai mult decât toate celelalte, va fi ca şi un vehicul care te conduce în călătoria sufletului tău în această viaţă. Zodia, casa şi aspectele pe care le face această planetă vor fi un indiciu puternic referitor la felul în care scopul vieţii tale este cel mai probabil să fie jucat în viața ta fizică. Cei mai mulţi astrologi spun că scopul sufletului este trăit în casa în care se află nodul nord, însă această regulă a dat greş de mai multe ori decât pot număra. Uită-te la guvernatorul Nodului nord pentru a vedea unde și cum scopul vieții tale se manifestă în viața ta.

3. Să observăm gradul la care se afla Nodul Nord şi apoi să ne uităm dacă există alte planete sau puncte situate la acelaşi grad, indiferent de zodie - Acest număr ar trebui să funcţioneze ca un număr important în viaţa ta.

4. Să observăm dacă exista vreo planetă în conjuncţie cu Nodul Nord la un orb de 5 grade şi ce case guvernează aceste planete - Aceste planete vor adăuga o altă dimensiune călătoriei sufletului tău, vor influenţa modalitatea de funcţionare a Nodului Nord. Însă chiar dacă aceste energii planetare pot fi un pic latente, sufletul le-a ales în conjuncţie cu Nodul Nord pentru un motiv - este imperativ să le dezvolţi în această viață. Dar prezenţa lor în conjuncţie cu Nodul Nord, și, prin urmare, vizavi de nodul sud, indică faptul că aceste energii au fost proiectate spre exterior în viețile trecute, de exemplu, nu au fost în "proprietatea" ta. Aceste planete, mai mult decât oricare alte planete din harta ta, ar putea fi cele mai necunoscute, dar plasarea lor în apropierea Nodului Nord arată că dezvoltarea lor este foarte importantă în această viață.

5. Să observăm planetele şi punctele care formează aspecte cu Nodul Nord - Orice planete sau puncte care formează aspecte cu Nodul nord, va forma un aspect, de asemenea, şi cu nodul sud. Aceste aspecte constituie o parte integrantă a călătoriei sufletului tău, și încă o dată aspectele pozitive vor arăta o ușurința de integrare, pe când cele negative, vor sugera tipul de obstacole pe care eşti susceptibil să le întâlneşti în călătoria sufletului tău.