Lilith in Capricorn

Luna Neagra in Capricorn

Aici Lilith este foarte ambitioasa: ambitia materiala sau morala. Ea vrea sa aiba toate situatiile de sub control, sa exercite puterea ei asupra oamenilor sau problemelor, dar nu poate. Nativul nu trebuie sa devina rigid, nu trebuie sa fie greu de multumit. El trebuie sa accepte ceea ce ii ofera viata, fara a deveni inveninat pentru ca dorintele sale nu sunt indeplinite. Lilith nu este optimista si atunci cand apar perioadele dificile, ea poate vedea doar laturile negative ale acestora. De asemenea, ea nu accepta ceea ce ii ofera viata in domeniul emotional si perioadele de sterpe prin care trebuie sa treaca. Izolarea interioara este frecventa deoarece nativul tinde sa construiasca o armura pentru a se proteja. El trebuie sa invete rabdarea si rezistenta, sa isi paraseasca scutul sau si doare sa fie el insusi. Uneori, nativul tinde sa isi impuna datorii si constrangeri in timp ce isi neaga orice placere. Atitudinea sa poate fi, de asemenea, o pedeapsa, fie pentru altii sau pentru el insusi (caderile nervoase nu sunt departe). Unii oameni care au Lilith in Capricorn sunt tentati sa se resemneze la faptul ca nimic din ceea ce asteapta nu va sosi. Ambitia s-a risipit si ei nu cred in nimic. O femeie se poate dedica complet ideii de a fi mama.
Se poate spune ca se experimenteaza un fel de moarte, deoarece nativul isi poate pierde total capacitatea sa de a spera. Prin urmare, nativul trebuie sa se dea doi pasi in spate pentru a vedea lucrurile intr-un mod diferit. De asemenea, el poate sa aiba senzatia ca este mai puternic si mai superioar decat il considera alte persoane. Dar el nu poate exprima acest aspect deoarece contextele sociale sau familiale nu ii permit. Lilith tanjeste dupa absolut. In cazul in care absolutul nu poate fi atins, ea il poate distruge si sa fie doar materialista. Pe masura ce Lilith in Capricorn permanent reincarca capacitatea de a suporta, ea poate creste, de asemenea, si comportamentul dur si inflexibil fata de altii, dar pe de alta parte, aceasta ajuta in rezistenta in fata incercarilor.

Racul, opus Capricornului, solicita sa-si exprime sentimentele care sunt ingropate in adanc in interior. Sentimentele trebuie sa isi gaseasca locul lor adevarat. Atunci nativul va fi capabil sa-si exercite autoritatea sa intr-o maniera mai umana. Racul, ca semn de apa, va actiona si asupra subconstientului Capricornului  in a-l ajuta sa isi exprime emotiile si, prin urmare, pentru a-i fi mai usor sa le controleze.

In vietile anterioares-ar putea ca sufletul sa fi fost plasat intr-o pozitie extrem de puternica, domnind si impunandu-se asupra oamenilor. S-ar putea sa fi avut de-a face cu rigoare, austeritate si deprivare. De asemenea, se poate sa fi cunoscut sau sa fi impus reguli dure creind frustrare in jurul sau. Lacomia a re fost una din preocuparile sale. De asemenea a trebuit sa se ocupe de probleme legate de supravietuire.

Astazi, nativul tinde sa isi interiorizeze gandurile sale in favoarea unei gandiri controlate uneori cu un auto-control excesiv. Nativul este adus inapoi la nivelul oamenilor (ca om obisnuit) pentru a-i intelege mai bine pe ceilalti. Aceasta lectie il va ajuta sa fie un conducator mai bun intr-o viata viitoare.

In cazul in care Lilith este la inceputul Capricornului, va fi extrem de important pentru nativ sa gaseasca pe cat posibil o modalitate de a-si indeplini idealurile sale. De asemenea, el poate fi lipsit de ceva ce isi doreste sa faca si va trebui sa se adapteze la noile circumstante.

In cazul in care Lilith este la sfarsitul Capricornului, nativul va trebui sa descopere, sa creeze si sa fie pregatit pentru noile orizonturi spirituale sau concrete.

Cuvinte cheie: instincte de reprimare - tendinta de aroganta, sterilitate, snobism, raceala - liniste - permanenta - depresie - provocari lungi - izolare - ambitie - vaduvie - frustrare - sadism - deprivare - intr-o astrograma feminina Lilith este foarte autoritara.

Autor: Marie Dominique (traducere astrospot.ro)